6 Şubat 2012 Pazartesi

PATATESLİ TATLI


İlk lokmada içinde ne olduğunu anlayamadığım,teyzemin kızı sevgili Emine ablamın annemin günü için yaptığı nefis patatesli tatlı.O kadar hafif ve lezzetliydiki minikler çok sevdi ve fazlaca yediler.Ellerine sağlık Emine abla...

Tarifi hiç değiştirmeden onun anlatımıyla aynen aktarıyorum.

Malzemeler:

  • 2 yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 125 gr oda sıcaklığında margarin
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 orta boy haşlanıp rendelenmiş patates
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • aldığı kadar un

İç malzemesi:

  • ceviz ve tarçın karışımı

Şerbeti:

  • 4 su bardağı su
  • 4 su bardağı şeker

Hamur malzemelerimiz kulak memesi kıvamında bir hamur olacak şekilde hazırlanır.

Ayrı bir tencerede şerbet kaynatılıp soğutulur.

Hamurdan küçük bezeler yapılır ve her beze avucumuzun içinde açılır,ortasına ceviz-tarçın karışımı koyulup yuvarlak şekilde kapatılır.Yağlanmış fırın tepsisine dizilir ve fırında pişirilir.

Pişen tatlının üzerine şerbet dökülür,servis için üzeri cevizle süslenir.AFİYET OLSUN...

1 yorum:

  1. Merhabalar. Kaç Derecelik fırında ne kadar süreyle pişiriyoruz. gerçi bunu sorduğumda fırına vermiştim ama belki benden sonrakiler için faydalı olur, değişik bir tatlıya benziyor. bende resimdekilere baktım çok hoşuma gitti. dediğim gibi fırında şu an ve çok merak ediyorum sonuçları.
    Teşekkürler.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...