Malzemeler:
- 1 yemek kaşığı çörekotu
- 1 yumurta
- 1,5 yemek kaşığı sirke
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığısıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 bardak un
- hamurun kıvamını tutturmak için biraz su
İçi için:
- 4 orta boy haşlanmış patates
- 1 orta boy kuru soğan
- maydanoz
- tuz
- karabiber
Kızartmak için:
- sıvıyağ
Önce haşlanmış patatesleri rendeliyoruz,içine soğan ve maydanozu ince ince doğruyoruz,tuz ve karabiberide ekleyip karıştırıyoruz.
Derin bir kaba yumurtayı kırıyoruz,sirke yağ ve yoğurduda ekleyip elimizle karıştırıyoruz,ardından tuz,çörekotu ve unumuzu ve yetecek kadar su ilavesiyle hamurumuzu yoğuruyoruz.Hamurumuzu 15-20 dakika dinlendiriyoruz.
Hamuru bezelere ayırıp her bezeyi yemek tabağı büyüklüğünde merdane ve biraz un yardımıyla açıyoruz içine patatesli harcımızı koyup kızgın yağda kızartıyoruz.AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız için teşekkür ederim.Sevgiler...