11 Şubat 2012 Cumartesi

MERCİMEK KÖFTESİ


Ev halkının çok severek yediği çok sık ve bol bol yaptığım,kırıntı bile artmayan mercimek köftem.

Malzemeler:

  • 2-2,5 su bardağı kırmızı mercimek
  • mercimeği tutacak kadar ince köftelik bulgur
  • 4-5 orta boy kuru soğan
  • 4-5 adet taze soğan
  • 1 demet dereotu
  • yarım demetten fazla maydanoz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • limon suyu
  • tuz,kimyon
  • sıvıyağ
  • bol marul

Önce kırmızı mercimeği göz kararı suda haşlıyoruz fakat suyunu tamamen çekmeyecek çok az kalacak.Bu arada bir tavada yemeklik doğranmış soğanlarımızı yağda yanmayacak şekilde kavuruyoruz ardından salçasını ekliyoruz bir kaç defa karıştırıp salçada kavrulunca altını kapatıyoruz.Haşlanan mercimeğimizin içine ince bulgurumuzu koyuyoruz iyice karıştırıp üzerini kapatıyoruz ki bulgurumuz şişsin.Ardından sıcak olan salçalı soğanı,tuz,kimyon ve limon suyunu da bulgurlu mercimek karışımımıza ekliyoruz ve yine iyice karıştırıyoruz.

Ayrı bir yerde doğradığımız maydanoz,dereotu ve taze soğanı da ilave edip elimizle istediğimiz biçimde şekillendirip bol marul ve limonla servis ediyoruz.Yanındada cin biber turşusuyla afiyetle yiyoruz.AFİYET OLSUN...

2 yorum:

  1. Cnm girdim bloga cikamiyorum ;) kofteler top top ne guzel beyaz sogan dort bes tane mi sahiden

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoş geldin canım,teşekkür ederim,evet orta boy soğan 4-5 adet yeterli soğanı bol olduğunda daha lezzetli oluyor:)

      Sil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...