24 Şubat 2012 Cuma

TAVUKLU ARPA ŞEHRİYE PİLAVI

Malzemelerimiz:

  • 1 su bardağı+2 yemek kaşığı arpa şehriye
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 adet haşlanmış tavuk incik
  • tuz
  • tavuk suyu

Önce haşlanmış tavuk etimizi küp şeklinde doğruyoruz.Suyunu pilavımız için kullanıcaz.2 kaşık arpa şehriyeyi sıvıyağla koyulaşana dek kavuruyoruz ardından tereyağını ekliyoruz.

1 bardak arpa şehriyeyi ve tuzunu ilave edip,üstünü hafif geçene dek tavuk suyunu koyuyoruz,tavuk etlerinide ekleyip kısık ateşte pişiriyoruz.AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...