24 Şubat 2012 Cuma

KARNABAHAR KÖFTESİ


Malzemelerimiz
  • 1 küçük karnabahar
  • birkaç dal maydanoz
  • 2-3 adet taze soğan
  • 1 yumurta
  • kıvamını tutturmak için biraz un
  • tuz
  • karabiber
  • kızartmak için sıvıyağ
Karnabaharı çiçeklerinden tek tek ayırıp tuzlu suda haşlıyoruz,haşlanınca sudan çıkarıp suyunu iyice süzdürüyoruz.
Karnabaharı minicik minicik doğruyoruz,içine taze soğan ve maydanozu ince ince doğruyoruz.İçine 1 yumurta kırıp,tuzunu ve karabiberini ekliyoruz,kıvamını tutturacak kadar un ilave edip kızgın yağda kaşık yardımıyla koyup arkalı önlü kızartıyoruz.AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...