16 Mart 2014 Pazar

FISTIKLI İRMİK HELVASI

  Tüm izleyenlerime güzel bir hafta sonu diliyorum.Fotoğraf tarihindende belli olduğu gibi uzun zaman önce yapılan fakat bir türlü eklenmeyen tariflerden biri daha,onu eklemekte bugüne kısmetmiş:)

Malzemeler:

1 su bardağı irmik
1/2 su bardağı dolmalık fıstık
1/2 su bardağı sıvıyağ

Şerbeti için:

2 su bardağı şeker
2 su bardağı su

Helvayı yapmak için ilk önce şerbet hazırlıyoruz.
Şerbet için su ve şeker bir tencerede karıştırılır ve kaynamaya bırakılır.
Bir kaç taşım kaynayan şerbetin altı kapatılır.
Ayrı bir tencereye sıvıyağ eklenir ve dolmalık fıstıklar bu yağda yakmadan pembeleştirilir.
Ardından fıstığa irmik eklenir ve sürekli karıştırılarak irmik yanmadan renk değiştirene dek kavrulur.
Kaynayan şerbet yavaş yavaş fıstıklı irmiğe ilave edilir.Burada biraz dikkatli olunursa hiç fena olmaz çünkü etrafa sıçrayabiliyor:(
Şerbetle buluşan irmik altı kısık şekilde bir kaç defa karıştırılır.
Şerbeti çeken helva bir kaç defa daha karıştılır ve kapağı kapatılıp ocaktan alınarak demlenmeye bırakılır.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...