22 Ağustos 2013 Perşembe

YEŞİL MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI

   Merhaba...
Bugün size ister ana yemeklerinizin yanına ister kebabların yanına çok yakışacağını düşündüğüm bir pilav tarifim var.Malum ben bulgura aşırı düşkünüm,hal böyle oluncada bu sıcak yaz günlerinde pirinç pilavına nazaran bulgur pilavını daha çok yapıyorum.Yanında acı biber veya cacık iyi gidiyor.

 Malzemeler:
1 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı kalın bulgur
2 orta boy kuru soğan(yemeklik doğranmış)
2 adet domates(rendelenmiş)
1 tatlı kaşığı acı biber salçası(tatlı da olabilir)
karabiber,kimyon,tuz
1 yemek kaşığı tereyağ
zeytinyağı

 İlk olarak yeşil mercimek yıkanır,bir tencereye alınır,üzerine biraz su ilave edilir ve hafif dirimsi kalacak şekilde haşlanır.Haşlanan mercimeğin siyah suyu süzülür.
 Pilav yapılacak tencereye soğan koyulur ve zeytinyağı ilavesiyle pembeleştirilir.Tereyağda eklenerek yakmadan eritilir,domates rendesi ve salça ilave edilir,biraz kavrulur.Ardından kalın bulgur,tuz ve baharatlar eklenerek iyice karıştırılır,üzerini geçecek kadar su ilavesiyle altı kısılıp pişmeye bırakılır.Pişince demlenmesi için biraz bekletilir,sıcak yada arzuya göre ılık servis edilir.
 AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...