16 Ağustos 2013 Cuma

GEVREK POĞAÇA



Herkese güzel,neşeli bir gün diliyorum,hayırlı cumalar.Şöyle çayın yanına gevrek gevrek bir poğaçaya ne dersiniz?Yapımı kolay,malzemesi az,yemesi keyifli tarifimize geçelim mi?
Malzemeler:
1 adet oda sıcaklığında margarin
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
2 yumurta beyazı(sarıları üzerine sürmek için ayrılır)
1 kabartma tozu
aldığı kadar un
içi için:
rendelenmiş tulum peyniri
maydanoz
üzerine:
çörekotu
 İlk önce yumurtalar aklarından ayrılır,sarıları küçük bir kaba ,beyazları hamuru yapılacak olan geniş bir kaba alınır.
Un hariç hamur malzemelerinin hepsi geniş kaba alınır ve zar azar un ilavesiyle hamur kıvamını tutana dek yoğurulur.
 Hamur küçük bezelere ayrılır,her beze çay tabağından biraz daha büyük olacak şekilde elle açılır ve içine peynirli maydanoz karışımı koyulup üçgen şekilde kapatılır.
Kapatma yeri alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye poğaçalar dizilir.Üzerine yumurta sarısı sürülüp çörekotu serpilir.170 derecede pişirilir.
AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...