11 Ağustos 2013 Pazar

ACILI KURU FASÜLYE



Bayramı geride bıraktık,aileler,dostlar,arkadaşlar buluştu hasret giderildi.Neşeli sohbetler eşliğinde tatlılar yenildi,kırk yıl hatırı olan kahveler içildi.Daha nice bayramlara çıkmayı nasip etsin yaradan...
 Bugünkü tarifim malum bildiğiniz kuru fasülye tek farkı bol acılı oluşu.

Malzemeler:
2 bardak kuru fasülye
4 büyük domates
4-5 büyük acı sivri biber
1 büyük kuru soğan
zeytinyağı,tuz,su

 Kuru fasülyeyi annemin yaptığı gibi yaptım o şekildede aynen aktarıyorum.
Kuru fasülye yıkanır ve bir tencereye alınır.Üzerine sıcak su konulur ve 10-15 dakika haşlanır,ardından süzülür.
Düdüklü tencereye soğan ve acı biberler yemeklik doğranır,üzerine zeytinyağı gezdirilerek pembeleşinceye dek kavrulur.Yemeklik doğranmış domateslerde eklenir birazda bu şekilde kavrulur.Üzerine fasülye ve tuz eklenerek karıştırılır.Üzerini biraz geçecek kadar su ilave edilir,kapağı kapatılarak 25 dakika pişirilir.Kuru fasülyemiz hazır...(Su miktarı arzu edilen şekilde ilave edilir veya eksiltilebilir.)
AFİYET OLSUN...
 

1 yorum:

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...