5 Ağustos 2013 Pazartesi

DOMATESLİ,SARIMSAKLI TARHANA ÇORBASI

  Herkese güzel bir hafta dileyerek haftanın ilk tarifi olan ev yapımı tarhana çorbasına geçelim.
Annem geçen yaz sipariş üzerine çok fazla tarhana yaptı.Gelgörki eve çok az ayırmışız,küçük bir kavanoz ya var ya yok.Canımda bugünlerde tarhana çorbası isteyince yaz domateslerinin tadıyla daha lezzetli olur diye geçtim mutfağa.

  Malzemeler:
4 yemek kaşığı tarhana
6 su bardağı su
2 diş iri sarımsak
3 domates
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 çay kaşığı kuru nane ve tuz

  Domatesler rendelenir,sarımsaklar ezilir.Çorbayı yapacağımız tencerenin içine zeytinyağı ve domates eklenir.Domatesler bir miktar pişirilir.Ardından su,suyun ardındanda tarhana eklenir,ocağın altı kısılır ve tarhana eriyinceye kadar karıştırılır.Tarhana eriyince sarımsak ve tuz ilavesiyle karıştırılır.Ocağın altı açılır ve kaynayıp koyulaşıncaya dek pişirilir.Pişen tarhana kaseye alınır ve kuru naneyle servis edilir.Kuru nane pişme esnasındada çorbanın içine eklenebilir.
  AFİYET OLSUN...
  
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...