1 Ağustos 2013 Perşembe

SİRKELİ POĞAÇA

 Yeni bir aya elimdeki tarifleri sıfırlayarak başlamayı çok isterdim,fakat bu aralar üzerimde bir rehavet varki değil tarif eklemek bloğa bile bakıp çıkmam bir oluyor.
Poğaça bizim evde en sevilen hamurişi olduğu için sık sık yapıyorum.Buda yapılıp resimlenmiş fakat bekleyen tariflerdendi.Poğaça mideye ineli çok oldu:)fakat resim bayatlamadan yayınlamak istedim.İçi için hem peynirli harc hemde patatesli harc kullandım.
Malzemeler:
hamuru için:
2 yumurta(sarısının biri üzerine sürmek için ayrılır)
1/2 oda sıcaklığında margarin
1/2 çay bardağı sıvı yağ
3 çorba kaşığı sirke
1 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un

içi için:
Tulum peyniri+maydanoz karışımı

Patatesli harc için:
1 orta boy kuru soğan
3 haşlanıp rendelenmiş patates
ince doğranmış maydanoz
tuz,karabiber,kimyon
sıvıyağ

üzerine:
susam+çörekotu

  İlk önce patatesli harc için kuru soğan yemeklik doğranıp bir tavaya alınır ve biraz sıvıyağda pembeleştirilir.Rendelenmiş patatesler,tuz,karabiber,kimyon eklenerek biraz daha kavrulup altı kapatılır.İçine ince doğranmış maydanozlarda eklenerek karıştırılır.
  Hamur için,un hariç diğer malzemeler derin bir kaba alınarak iyice karıştılır,azar azar un ilavesiyle yumuşak bir hamur kıvamına gelene dek yoğurulur.
  Hamurdan cevizden büyük parçalar koparılır ve çay tabağından biraz büyük olacak şekilde elde şekil verilerek bazılarının içine peynirli bazılarına patatesli harc konulup üstten kapatılır.
  Üzerlerine yumurta sarısı sürülür.Bir tarafına susam diğer tarafına çörekotu serpilip 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
  
  
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...