1 Mayıs 2013 Çarşamba

TANG Lİ TATLI

     
  Herkese güzel bir gün diliyorum.
Bu tatlının tarifi teyzemin kızı Emine ye ait.Tatlıyı onları ziyarete gittiğimizde ikram etmişti.Tadının hafifliğinden ötürü hemen yapılacak tariflerin arasına ekledim.Tatlının orjinali tangli olsada evde hazırlanan meyve sularıylada hazırlanabilir.Hem sütlü hem meyveli hafif bir tatlı isterseniz buyrun tarife.
Malzemeler:
  • 4 çay bardağı nişasta
  • 6 çay bardağı şeker
  • 10 çay bardağı süt
  • 10 çay bardağı su
  • 2 paket tang
  • arasına bir paket kakaolu bisküvi
    İlk önce beyaz krema için 2 çay bardağı nişasta,2 çay bardağı şeker ve 10 çay bardağı süt muhallebi kıvamını alana dek pişirilir.
    Borcamın içi hafif ıslatılır(kestikten sonra kolay çıkarmak için),beyaz krema borcama dökülür,  kaşık veya bıçak yardımıyla düzeltilerek üzerine kakaolu bisküviler dizilir.
    Ayrı bir tencerede 2 pakat tang,10 çay bardağı su,2 çay bardağı nişasta ve 4 çay bardağı şeker karıştırılarak ocakta muhallebi kıvamına gelene dek pişirlir.
    Borcamdaki kakaolu bisküvilerin üzerine dökülür,oda sıcaklığına gelince soğuması için buzdolabına alınır.Soğuduktan sonra dilimlenerek,servis edilir.
    AFİYET OLSUN...

2 yorum:

  1. kaç cmlik bir hangi borcam?

    YanıtlaSil
  2. canım,
    kullandığım büyük boy kare borcam,sanırım cevap yeterli olmuştur,sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...