6 Mayıs 2013 Pazartesi

ÇİĞ BÖREK

Ne zaman yapsam,geriye hiç kalmaz desem:)çokmu obur bir laf etmiş olurum acaba?Evdeki herkesin yağda kızarmış hamur işlerine karşı inanılmaz iştahı var.Hele içli olursa,dahada çok seviliyor,ne li olduğu hiç farketmez patatesli,peynirli ama çiğ börekse illaki kıymalı.
Malzemeler:

  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 yumurta
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • aldığı kadar un
  • hamurun kıvamını tutturmak için 1-1,5 su bardağı su
  • 300 gr kıyma
  • 1 büyük kuru soğan
  • tuz,karabiber
  • 1/2 çay bardağı su
    Önce börek içi hazırlanır.Soğan rendelenir,kıyma,tuz ve karabiberle karıştırılır.1/2  çaybardağı su ile kıymamız sulandırılır.Ayrı bir yerde sirke,yumurta ve yoğurt iyice karıştırılır.Tuzda eklenir,un yavaş yavaş  ilave edilir,su ile kıvamı tutturulur.Hamur güzelce yoğurulur.Hamur yarım saat bir saat kadar dinlendirilir.Dinlenen hamur bezelere ayrılır ve ayrılan bezeler servis tabağı büyüklüğünde açılır.Açılan hamurun bir tarafına kıymalı harc konur ve diğer taraf üzerine kapatılır.Tavada kızgın yağda arkalı önlü kızartılır.Hamurların hepsinin açılıp ondan sonra pişirilmesi daha uygun olur,çünkü börekler çabuk pişiyor.Hem açayım diğer taraftanda kızartırım demeyin sakın.Pişen börekler yağını salması için havlu kağıt serilmiş bir servis tabağına alınır.Ardından yanında çay veya ayranla afiyetle yenir.Bu hamurdan yaklaşık 15 börek çıkıyor.
    AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...