Egeli olupta enginar sevilmezmi?Sevilir,hemde ayıla bayıla yenir.Hele birde annem yaparsa daha bir lezzetli oluyor:)
Malzemeler:
- 6 adet enginar
- 300 gr kuzu eti
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- tuz,
- limonlu su Enginarların kart yaprakları sıyrılır,ortasındaki saçakları temizlenir.Sapının dışındaki kart yerleri alınarak doğranır.Ayrı bir kapta limonlu su yapılır ve enginarlar pişene dek kararmaması için limonlu suda bekletilir.Etler küçük küçük doğranır.Bir tencereye zeytinyağı koyulur ve ısınınca etler pembeleşinceye dek pişirilir.Limonlu suyun içindeki enginarlar etlere ilave edilir,bir kaç karıştırmadan sonra tuzu eklenir.Enginarların üzerini kapatacak şekilde su ilave edilir.Kaynamaya başlayınca altı kısılıp ağır ateşte pişirilmeye bırakılır.Hepsi bu kadar:)
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız için teşekkür ederim.Sevgiler...