4 Mayıs 2013 Cumartesi

KUZU ETLİ ENGİNAR

  
        
 Egeli olupta enginar sevilmezmi?Sevilir,hemde ayıla bayıla yenir.Hele birde annem yaparsa daha bir lezzetli oluyor:)
Malzemeler:
  • 6 adet enginar
  • 300 gr kuzu eti
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • tuz,
  • limonlu su  
    Enginarların kart yaprakları sıyrılır,ortasındaki saçakları temizlenir.Sapının dışındaki kart yerleri alınarak doğranır.Ayrı bir kapta limonlu su yapılır ve enginarlar pişene dek kararmaması için limonlu suda bekletilir.Etler küçük küçük doğranır.Bir tencereye zeytinyağı koyulur ve ısınınca etler pembeleşinceye dek pişirilir.Limonlu suyun içindeki enginarlar etlere ilave edilir,bir kaç karıştırmadan sonra tuzu eklenir.Enginarların üzerini kapatacak şekilde su ilave edilir.Kaynamaya başlayınca altı kısılıp  ağır ateşte pişirilmeye bırakılır.Hepsi bu kadar:)
AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...