17 Şubat 2012 Cuma

EV YAPIMI MANTI


Malzemeler:

  • 2 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • tuz
  • hamurun kıvamını tutturacak kadar su

İçi için:

  • kıyma
  • 1 rendelenmiş kuru soğan
  • tuz
  • karabiber

Üzeri için:

  • sarmısaklı yoğurt
  • kırmızı biberli kızdırılmış tereyağ

Hamur malzemelerimizle hamuru yoğuruyoruz.(hamurumuz ne çok yumuşak nede sert olmalı)Hamuru biraz dinlendiriyoruz.Ayrı bir yerde iç malzemelerimizi iyice karıştırıyoruz.Dinlenen hamuru bezelere ayırıp her bezeyi az un ve merdane yardımıyla açıyoruz.Hamuru kare kare kesip ortaya kıymamızı koyup üçgen şekilde kapatıyoruz.İki ucu birbirine birleştiriyoruz.

Kaynayan suda mantımızı haşlıyoruz kevgirle suyunu süzüp tabağa alıyoruz,ardından üzerine sarmısaklı yoğurt ve kırmızı biberli kızdırılmış tereyağ gezdiriyoruz nane serpip servis ediyoruz.AFİYET OLSUN...

2 yorum:

  1. sunum çok güzel,eline sağlık,sevgiler...

    sayfana yorum yazmak çok zor,kelime doğrulamayı iptal edersen çok iyi olur.

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim,bu arada hoşgeldiniz.Sorunu gidermeye çalışıcam,zaten tema sorunumda vardı birde bu eklendi en kısa zamanda hallederim uyarıp bilgilendirdiğin için çok memnun oldum canım sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...