8 Mayıs 2013 Çarşamba

PİRİNÇLİ SEMİZOTU


Mevsim itibariyle tezgahlarda çoktan yerini alan semizotu.Kerem in yemesi için ıspanak diye kandırdığım semizotu:)Yanında sarmısaklı yoğurtla gayet hafif bir yemek.
Malzemeler:
  • 1 bağ semizotu
  • 1 büyük kuru soğan
  • 2-3 domates
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • zeytinyağı,tuz.
    Semizotu ayıklanıp bol suyla yıkanır.Kuru soğan yemeklik doğranır ve tencereye alınır zeytinyağı eklenir,soğanlar pembeleşinceye dek kavrulur.Domatesler soğana eklenir,suyunu salınca salça ve semizotuda eklenir.Biraz karıştırılır.Domates sulu değilse biraz su ilave edilebilir.Pirinç ve tuzda eklenerek karıştırılır.Kaynamaya başlayınca altı kısılır,pişmeye bırakılır.Pişince sarmısaklı yoğurtla servis edilir.Çocuklar ıspanağı çok seviyor,bende yoğurtla servis ediyorumki anlamasınlar diye:)İleride ne yaparım bilinmez ama yedirmek için başka çarem kalmadı:(Ne olacak bu çocukların yemek seçme durumu,yoksa sadece benimkilermi böyle?Onlar anlayana dek semizotunu ıspanak diye yedirmeye devam...
    AFİYET OLSUN...

2 yorum:

  1. Çok severim böyle yemekleri,ne kadar güzel ve hafif olur,ellerine sağlık,sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. Canım bende seviyorum,ahhh birde çocuklar yemeğin ne olduğunu bilselerde onuda sevseler...

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...