31 Mayıs 2013 Cuma

PATLICAN MUSAKKA

Patlıcanlı yemeklerin lezzeti bir ayrı oluyor,kızartması ayrı güzel,karnıyarığı ayrı,közlenmiş salatası ve tabiki musakkası ayrı güzel...
Malzemeler:
2-3 büyük boy patlıcan
300 gr kıyma
3 büyük domates
3-4 diş iri sarmısak
2 adet kuru soğan
2-3 yeşil biber
karabiber,tuz,sıvıyağ
İlk önce patlıcanlar alacalı soyulup doğranır,isterseniz halka şeklindede doğranabilir.Bir tavaya sıvıyağ alınır ve patlıcanlar kızartılır ve bir borcama alınır.
Soğanlar yemeklik doğranır,sarmısaklar ince kıyılır.Soğan ve sarmısaklar ayrı bir tavaya alınarak biraz sıvıyağda pembeleştirilir ince doğranan biberlerde eklenir ve karıştırılır.
Ardından kıyma eklenir,kıyma suyunu salıp çekinceye dek biraz kavrulur,yemeklik doğranan domateslerde eklenir,tuz ve karabiber ilavesiyle biraz pişirilir.Pişen harc borcamdaki patlıcanların üzerine yayılır ve 180 derecede 15 dakika pişirilir.
AFİYET OLSUN...

2 yorum:

  1. Canım benim,
    musakka ne kadar da lezzetli görünüyor,
    ben bu yemeğe kabak,patates de ilave ederek yapıyorum,
    ellerin dert görmesin,sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. DÜN BİZDE DE VARDI
    AİLECEK ÇOK SEVERİZ
    ELLERİNE SAĞLIK

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...