31 Mayıs 2013 Cuma

İRMİKLİ YOĞURT TATLISI

Şerbetli tatlıları yapmayıda yemeyide seviyorum hele yoğurt tatlısına bayılıyorum,bu tarifi yapalı baya zaman geçti tarihte açıklıyor zaten:)Bloğa eklemekte yeni nasip oldu,geç olsun güç olmasın diyerek tarife geçeyim,tarif yeşilkivi ye ait.
Malzemeler:
3 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
3 çay bardağı irmik
3 çay bardağı un
3 çay bardağı yoğurt
2 vanilya
2 kabartma tozu
Şerbeti:
4,5 su bardağı şeker
4,5 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
İlk önce bir tencerede şerbet hazırlanır,su ve şeker kaynatılır altını kapatmadan önce limon suyuda eklenerek bir taşım daha kaynatılır ve şerbet soğumaya bırakılır.
Ayrı bir yerde yumurta ve şeker iyice çırpılır,ardından sıvıyağ ve yoğurt eklenerek çırpmaya devam edilir.Ayrı bir kapta irmik,un,kabartma tozu ve vanilya karıştırılır ve yumurtalı karışıma eklenerek biraz daha çırpılır.
Katı yağla yağlanıp unlanmış borcama harc dökülür ve önceden 180 dereceye ayarlanıp ısıtılmış fırında nar gibi kızarana dek pişirişir.Pişen tatlıya şerbet dökülür.
AFİYET OLSUN...

1 yorum:

  1. Uzuuun zamandır yapmadığım bir tatlı yoğurt tatlısı,
    aslına bakarsan uzun zamandır kek ve sütlü tatlılardan başka tatlı yapmıyorum :)bu durumdan da memnunum :)

    ellerine sağlık,sizlere afiyetler olsun,sevgilerimle...

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...