16 Ocak 2015 Cuma

HAŞHAŞLI ISLAK KURABİYE


Hayırlı cumalar dostlar,herşey gönlünüzce olsun...
Tatlımız hafif ama bir o kadar da lezzetli,hatta kızımın söylediğine göre,hayatında yediği en güzel tatlıymış :)Geçelim mi tarife,

Malzemelerimiz:

Hamuru için:

1 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
125 gr oda sıcaklığında margarin
1 çay bardağı şeker
1 vanilya
1 kabartma tozu
3-4 yemek kaşığı kakao
3-4 su bardağı un

Şerbeti için:

2 çay bardağı su
2 çay bardağı şeker

Üzerini bulamak için mavi haşhaş

İlk önce şerbet için su ve şekeri bir tencereye alıp kaynatıyoruz ki tatlımız piştiğinde şerbetimiz hazır olsun.
Ardından hamur malzemeleri bir kaba alınır ve yoğurulur,parçalar koparılıp yuvarlak şekil verilip haşhaşa bulanır,aralıklı olarak yağlanmış fırın tepsisine dizilir.150-160 derecede üzeri çatlayana dek pişirilir.Tatlı pişince üzerine şerbet gezdirilir.Hepsi bu kadaaar :)denemenizi tavsiye ederim.
Afiyetle,sevgiyle kalın...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...