19 Temmuz 2014 Cumartesi

MUHALLEBİLİ GÜLLAÇ

 
Bu ramazanın ilk ve tek güllacı:)Açıkçası yapmakta aklıma gelmemişti,ama bloglarda görünce bu ramazan ben neden hiç yapmadım diye kendi kendime sordum,ama cevap bulamadım.Oysa eşimde bende çok severiz kendilerini...

 Malzemeler:
 Güllaçları ıslatmak için:
10 yaprak güllaç
1 litre+2 su bardağı süt
2 su bardağı şeker

 Güllaçların arasına serpmek için:
1,5 su bardağı kavrulmuş tuzsuz yerfıstığı(iri çekilmiş)
1 su bardağı ceviz(iri çekilmiş)

 Muhallebisi için:
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 fincan nişasta
1 fincan un
1 vanilya
ayrıca piştikten sonra ilave etmek için 1 poşet krem şanti

 İlk önce krem şanti hariç diğer muhallebi malzemeleri bir tencereye alınır ve koyulaşıncaya dek pişirilir.Koyulaşan muhallebi ocaktan alınır,biraz el blendırıyla soğuması için karıştırılır.Ilıklaşan muhallebiye toz halindeki 1 poşet krem şanti ilave edilir ve karıştırılır.
 Ayrı bir tencerede süt ve şeker ılıktan biraz sıcak olacak şekilde ısıtılır.Bir tepsiye kepçeyle biraz süt koyulur ve güllaç yaprakları bununla ıslatılır.İlk ıslatılan güllaç büyük boy borcam veya fırın tepsisine yayılır.Ardından ikinci güllaçta ıslatılır ve diğerinin üzerine yayılır.Dördüncü güllaca gelinceye dek işleme devam edilir.Dördüncü güllaç ıslatılıp koyulunca üzerine bol miktarda yerfıstığı ve ceviz serpilir.Beşinci güllaç ıslatılıp cevizli yerfıstıklı güllacın üzerine yayılır ve üzerine muhallabisi koyulup kaşıkla düzeltilir.Ardından altıncı güllaç ıslatılır ve yine üzerine yerfıstığı ve ceviz serpilir.Bundan sonra kalan güllaçlar bitinceye dek ıslatılıp diğer güllaç yapraklarının üzerine yayılır.Yani dördüncü güllaca kadar güllaç yapraklarının arası boş,dördüncü güllaç yaprağının üzerine yerfıstığı ve ceviz,beşinci güllaç yaprağının üzerine muhallebi,altıncı güllaç yaprağının üzerinede yerfıstığı ve ceviz,en üstte kalan güllaç yapraklarının arası yine boş olacak.Güllacı dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz,size kalmış.
 AFİYET OLSUN...

2 yorum:

  1. Fatmacığım güllaç hiç tatmadığım ve yapmadığım bir tat,belki bir gün nasip olur :)
    hayırlı bayramlar diliyorum,sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Canımsın,sanada hayırlı bayramlar,biz güllacı ailece seviyoruz,inşallah yapıp tadarsın ve beğenirsin:)sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...