19 Temmuz 2014 Cumartesi

ETİMEK TATLISI



Sık sık yaptığım bir tatlıdır etimek tatlısı.Daha öncedende çikolata soslusunu yapıp yayınlamıştım,krem şantili halide evde seviliyor  ama sanki çocuklar çikolatalı olan tatlıları daha çok seviyor gibi.
Malzemeler:
karemel şerbeti için:
1,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su

muhallebisi için:
1 litre süt
3 fincan un
3 fincan şeker
1 vanilya

üzerine:
2 paket krem şanti
2 su bardağı süt


İlk önce etimekler borcama dizilir.Bir tencereye 1,5 su bardağı şeker alınır ve ocakta karemel haline getirilir.Karemel olan şekere yavaşça 2,5 su bardağı su eklenir bir taşım kaynayınca altı kapatılır ve etimeklerin üzerine dökülür.
Ayrı bir tenecerede muhallebi malzemeleri karıştırılarak ocakta koyulaşıncaya dek pişirilir.Pişen muhallebi şerbetli etimeklerin üzerine yayılır.
Şerbetli muhallebili etimek oda sıcaklığına gelince 2 paket kremşanti 2 su bardağı süt ile çırpılır ve muhallebili etimeklerin üzerine yayılıp buzdolabına kaldırılır.İstenilen şekilde servis edilebilir.
AFİYET OLSUN...

2 yorum:

  1. Fatmacım bu çok sevdiğim ama yapmadığım nefis tatlı ile beni "mide evimden"vurdun :)

    senin tarifinle nasip olursa denemek isterim,
    ellerin dert görmesin,hayırlı iftarlar,sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Haticem,tavsiye ederim,şerbetli,kremalı ama yinede hafif,hatta krem şanti yerine çikolata sosluda yapabilirsin,sevgilerimle...

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...