14 Temmuz 2014 Pazartesi

İÇLİ KÖFTE


  Herkese hayırlı akşamlar...
Ramazan bu,herkesin evinde tatlı iftar ve sahur telaşları,oruçlu olmanın verdiği hafif bir durgunluk var ama olsun güzel şeyler bunlar.Allah hepimizi daha nice nice ramazanlara ve bayramlara eriştirsin inşallah.
Eğer bugünlerde yapmak isteyipte yapmayanlar,aklında olupta yiyemeyenler için içli köfte tarifimiz yayında...
Haydi hanımlar mutfağa...
Malzemeler:
dış hamuru için
2 su bardağı köftelik bulgur
1 su bardağı irmik
1 yemek kaşığı salça
1 yumurta
4-5 kaşık un
1 tatlı kaşığı kimyon
tuz

içi için:
yarım kilo kıyma
4-5 adet kuru soğan(yemeklik doğranmış)
maydanoz(ince ince doğranmış)
ceviz(iri çekilmiş)
karabiber,kimyon,tuz
çok az sıvıyağ

kızartmak için sıvıyağ

Kıyma biraz sıvıyağ ile birlikte bir tavada sotelenir,içine soğan ekleyerek biraz daha kavrulur.
Tuz ve baharatlarda eklenir ve ocaktan alınır,içine maydanoz ve ceviz eklenir.
Dış hamuru için bulgur ve irmik geniş bir kapta 2 bardak sıcak su eklenerek kabarması için beklenir.
Diğer malzemelerde eklenerek yoğurma işlemine devam edilir.Arasıra parça parça koparılıp içi oyulur,eğer çatlamadan oyulabiliyorsa dış harcımız olmuş demektir:)
Kıvamına gelen dış harcımızdan cevizden büyük parçalar koparılır, iki elinde hafif ıslatılmasıyla içi oyulur(hamur sol elde sağ ellede içini oyuyoruz) ve kaşıkla içharcı koyulup,şekil verilir ve  uçları kapatılır.
Tüm dış hamurumuz ve iç harcımız bitene dek bu işlem yapılır.
İçli köfteler bol kızgın yagda kızartılarak servis edilir.
AFİYET OLSUN...



1 yorum:

  1. Zor işler güzel sonuçlar arkadaşım ellerine sağlık bana da kalmamıştır şimdi :(

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...