19 Temmuz 2014 Cumartesi

NİŞASTALI MAYALI PASTANE POĞAÇASI



Yumuşacık,herkes tarafından beğenilen hemen bitiveren,nefis bir poğaça.Tarif cahide jibek e ait.Şiddetle denemenizi tavsiye ediyorum. 
   Malzemeler:
 1 su bardağı buğday nişastası
 4-5 su bardağı un
 1 yumurta (sarısı üzerine sürmek için ayrılacak)
 1 su bardağından 1 parmak eksik zeytinyağı
 2 su bardağından 1 parmak eksik süt
 1,5 tatlı kaşığı instant kuru maya
 2 yemek kaşığı şeker
 1,5 tatlı kaşığı tuz

 İç malzemesi:peynir+maydanoz karışımı

  Un ve nişasta hamur yoğurulacak kaba alınır ve ortası açılır,içine kuru malzemeler ilave edilir.
Yağ ve süt eklenerek yumuşak bir hamur yoğurulur.
Hamurun üzeri örtülerek mayalanıp kabarması için bekletilir.
Kabaran hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparılır her beze elde açılır ve içine peynirli harç koyulup kapatılır.
Kapatılan kısım alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye dizilir.
Mutfak makasıyla hamurun üst orta kısmına kesik atılır.
Üzerine yumurta sarısı sürülür,susam çörek otu serpilir.
Mayalanıp kabarması için bekletilir.
Kabaran poğaçalar 180-190 derecede nar gibi kızarana dek pişirilir.

2 yorum:

  1. Merhabalar,
    Blogunuza internette yemek tarifleri ararken rastladım. Öncelikle çok tebrik ediyorum, blogunuzu inceledim, tarifleriniz hem çok leziz, hem de yapımı gayet kolay görünüyor. :) Uygun bir zamanınızda yeni açılan yemek tarifleri arama motorumuz Tarifbul‘a bir göz atabilirseniz çok sevinirim. İsterseniz siz de En İyi Tarif Blogları kısmımızda tariflerinizi sergileyebilirsiniz. Merak ettiklerinize SSS’den bakabilir veya bana mail atabilirsiniz. Görüşmek dileğiyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mytaste,bloğuma hoşgeldiniz,güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim,en kısa zamanda ziyaret için size dönerim,sevgiler...

      Sil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...