9 Şubat 2014 Pazar

TAVUK SULU,KREMALI MANTAR ÇORBASI

 Çorba yapmak için mutfağa girdiğimde,annem,yengem,büyük amcamın gelini ve küçük amcamın gelini aniden mutfağa daldılar:)Malzemeler tezgahta,tencere ocakta,bol kahkahalı,sohbetli,kahve pişirmeler,içmeler derken ortaya bu nefis çorba çıktı.

Malzemeler:

20 adet kültür mantarı(büyük boy)
6 bardak tavuk suyu
3 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 paket(200 gr)sıvı krema
tuz,karabiber

Mantarlar yıkanır,minik minik doğranır.
Bir tavaya sıvıyağ koyulur ve mantarlar 5 dakika kadar sotelenir.
Tencereye tereyağ ve un koyulur.Un renk değiştirip kokulu bir hal alana dek kavrulur.
Tereyağlı un karışımına tavuk suyu ve mantarlar eklenerek topaklaşmaması için kaynayana dek karıştırılır.
Kaynamaya başlayınca sıvı krema,tuz ve karabiberde eklenerek birkaç taşım daha kaynatılır.Sıcak servis edilir.
AFİYET OLSUN...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...