8 Şubat 2014 Cumartesi

ÇATAL KURABİYE

  Ağızda dağılan kıyır kıyır bir kurabiye.Tarif buraya ait.Tam pastane tadında bir kurabiye,hazır alınan kurabiyelerden çok çok daha lezzetli.

Malzemeler:

150 gr oda sıcaklığında tereyağ
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yumurta akı içine(sarısı üzerine sürmek için ayrılacak)
3 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
aldığı kadar un

üzerine arzuya göre susam çörekotu

Tereyağ,yumurta akı ve sirke bir kaba alınır,karıştırılır.
Tuz,şeker,mahlepde eklenir azar azar un ilavesiyle yumuşak bir hamur olana dek yoğurulur.
Hamurda küçük bezeler alınır ve uzatılır,N şekli verilip uçları birleştirilir.
Üzerine yumurta sarısı sürülüp,susam veya çörekotu serpilir.
Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirilir.
AFİYET OLSUN...


2 yorum:

  1. cok lezzetlı duruyor ellerıne sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim canım,denemek istersen tavsiye ederim,sevgiler...

      Sil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...