7 Şubat 2014 Cuma

HAŞHAŞLI TATLI


  Tarif daha önce yaptığım parmak tatlısı hamuruyla aynı ekstradan içine haşhaş ekledim,dahada lezzetli ve farklı oldu.
Yapımı kolay öyle çok uğraştırmayan,hafif bir tatlı.

 Malzemeler:

2 yumurta
2 kahve fincanı sıvıyağ
2 kahve fincanı şeker
1 vanilya
1 kabartma tozu
aldığı kadar un
3-4 yemek kaşığı mavi haşhaş 

Üzerine sürmek için:1 yumurta sarısı

Şerbeti:

9 kahve fincanı şeker
11 kahve fincanı su
1 çay kaşığı limon suyu

İlk önce şerbet hazırlanır,şeker,limonsuyu ve su bir tencereye alınır ve kaynatılıp kıvamlaştırılır.
Ardından hamur malzemeleri bir hamur kabında yoğurularak küçük küçük bezeler koparılır.
Her beze yuvarlak yapılıp ortasına parmakla bastırılır,üzerine yumurta sarısı sürülür ve yağlanmış fırın tepsisine dizilir.
170-180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
Pişen tatlıya soğuk şerbet dökülür.
Tatlı şerbeti çekince tatlının ortasına hindistan cevizi koyulur.
AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...