1 Eylül 2013 Pazar

ERİŞTELİ KÖFTE ÇORBASI

  Herkese gönlünce geçireceği bir pazar diliyorum.Erişteli çorbaları çok seviyorum,Ezel inde en sevdiği çorbalardan biri,hem yedi hem de anne sen muhteşanesin diyerek övgü yağdırdı.Çocuklar için biraz daha farklı olması açısından bu defa içine havuçta ilave ettim.

Malzemeler:

200 gr kıyma
biraz maydanoz
tuz,karabiber
1 orta boy havuç(rendelenmiş)
1 çay bardağı erişte
2 yemek kaşığı tereyağ
1 tepeleme çay kaşığı nane ve pulbiber
damak tadına göre 1 veya 2 diş sarımsak
1 kase yoğurt
1 yumurta sarısı

 İlk önce kıyma,ince doğranmış maydanoz,tuz ve karabiberle yoğurulur ve fındıktan biraz iri yuvarlanıp unlu bir tepside sallanarak unlanması sağlanır.

 Bir tencerede erişteler ve rendelenmiş havuç yaklaşık bir litre suda yumuşayana dek haşlanır,ardından  minik köftelerde eklenir.Bir taşımda bu şekilde pişirilir.Köftelerde pişince ayrı bir yerde yumurta sarısı ve yoğurt çırpılır ve çorbaya ilave edilir,bir iki taşım kaynatılır ve tuzu ilave edilir.Tuzu mümkün olduğunca en son ilave etmekte fayda var,aksi takdirde çorba kesilebilir.Ocaktan inince tereyağda kızdırılmış nane,ezilmiş sarımsak ve pul biber çorbaya gezdirilir.
 AFİYET OLSUN...
 

2 yorum:

  1. Canım arkadaşım nasılsın?erişteli çorbaları ben de çok severim,yumuşak yumuşak yemesine bayılırım,
    Ezel ağzının tadını biliyor,anneciğinin ellerine sağlık,sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. Canım benim,iyiyim teşekkür ederim.Ezel çorbayı pek bir seviyor,ağzının tadını bildiği kesin çünkü boğazı hiç durmuyor:)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...