19 Eylül 2013 Perşembe

ŞEFTALİ REÇELİ

  Bu aralar mutfakta kışa hazırlık için kollar sıvandı ve pek çok şey yapılıyor.Reçeller kaynatılıyor,tarhana yapılıyor,sebzeler kurutuluyor veya dondurucuya istifleniyor.Bunların hepsi sırayla fotoğraflı olarak gelecek ama gelgörki okullarında açılmasıyla bloğuma neredeyse hiç uğrayamaz oldum,oğluşum anasınıfına  başladı,yıllar sonra yine yeni yeniden sınıf annesi oldum,hepsi koşuşuturmalı ama tatlı telaş.
 Bu koşuşturmaların arasında yaptığım reçellerden bir taneside şeftali reçeli.Tadı gayet hoş,kahvaltılarda Ezel in vazgeçilmezleri arasına girdi bile.
 
Malzemeler:
 
3 kilo olgun şeftali
2-2,5 kilo şeker(şeftalinin tadına göre şeker miktarı arttırılabilir veya azaltılabilir)
Ceviz
 
Şeftaliler yıkanır,kabukları soyulup istenilen şekilde dilimlenir ve tencereye alınır.Üzerine şeker ilave edilir ve geceden sabaha kadar şekerde bekletilir.Ertesi gün altı kısık şekilde kıvam alana dek pişirilir.Pişince oda sıcaklığına gelene dek tencerede bekletilir.Oda sıcaklığına gelince kavanozlara koyulur ve soğuması için bekletilir.Soğuyunca ağızları kapatılır.Kahvaltılarda cevizle yemek daha zevkli oluyor,tercih tabiki size kalmış.
 AFİYET OLSUN...

4 yorum:

  1. En sevdiğim reçel şefteli reçelidir. Yazdım tarifinizi ama su konmuyor mu hiç onu merak ettim. Nefis görünüyor ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim,beğenmenize sevindim,evet hiç su konmuyor,şeftaliler olgun olduğu için zaten sabaha kadar sulanıyor ve kendi saldığı su ve şekerle kıvam alana dek kısık ateşte kaynatılıyor,umarım yardımcı olabilmişimdir.

    YanıtlaSil
  3. Afiyet bal şifa olsun can Fatmam.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...