28 Ocak 2014 Salı

ÇİKOLATA SOSLU ISLAK KEK


Bazı tarifler vardır,yıllardır bıkmadan usanmadan yaptığımız,hep aynı lezzette hep aynı kıvamda olduğu için bizi asla yarı yolda bırakmayan evladiyelik tariflerdir:)Bu tarifte öyle birşey işte,şimdi ne var bunda altı üstü bir ıslak kek diyebilirsiniz ama benim için özeldir bu tarif çünkü mutfağa ilk girdiğim yıllarda öğrendiğim bir kek tarifi bu.Yani yaklaşık yirmibeş yıllık falan bu tarif:)

 Malzemeler:

4 yumurta
2 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket kakao(50 gr)
2 su bardağı süt(1 su bardağı süt kekin içine koyulacak)
1 kabartma tozu
1 vanilya
2,5 su bardağı un

Üzeri için:

2,5 su bardağı süt
1 paket çikolata sos

 Yumurtalar ve şeker,şeker eriyene,beyaz kremamsı bir hal alana dek çırpılır.
Sıvıyağ,1 su bardağı süt,kakao ve vanilya eklenerek çırpmaya devam edilir.
Malzemeden 1 su bardağı pişen kekin üzerini ıslatmak için ayrılır.
Kalan malzemeye un ve kabartma tozu eklenerek çırpılır ve kek karışımı yağlanmış tepsiye dökülür.
1 su bardağı süt,ayrılan kakaolu karışıma eklenerek ayrı bir yerde bekletilir.
Kek 160-170 derecede ağır ağır pişirilir.

Kek fırında pişerken 2,5 su bardağı süt ve çikolata sos koyulaşıncaya dek pişirilir.

Pişen kek oda sıcaklığına gelince üzerine ayrılan kakaolu malzeme dökülür.
Kek kakaolu malzemeyi çektiğinde üzerine çikolata sos dökülür.
Servis anında üzeri hindistan cevizi ile süslenir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...