17 Aralık 2011 Cumartesi

IZGARA KÖFTE VE SOĞAN SALATASI


Malzemeler:Yarım kilo kıyma,1 kuru soğan,2 diş sarmısak,birkaç dal maydanoz,tuz,karabiber,kimyon,2 dilim bayat ekmek ve ekmeği ıslatmak için çok az süt.Kıymanın içine soğan ve sarmısaklar rendelenir,maydanoz doğranır,sütle ıslatılmış ekmekler sütü ayrı bir yere sıkılarak kıymaya eklenir,tuz,karabiber ve kimyonda eklenerek iyice yoğurulur şekil verilerek dolapta birkaç saat dinlendirilir.Arkalı önlü ızgarada pişirilir.Soğan salatası malzemeleri:4 orta boy kuru soğan,1/2 limon,bol sumak,maydanoz ve tuz.Soğanlar piyazlık doğranarak sumakla ovulur,limon suyu,tuz ve doğranmış maydanoz eklenir karıştırılır.AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...