1 Aralık 2011 Perşembe

MAYALI KÖMBE


Malzemeler:1 su bardağı yoğurt,1 çay bardağı süt,1 çay bardağı sıvıyağ,1 küçük paket kuru maya,1 tatlı kaşığı tuz, 1 yumurta ve aldığı kadar un.Yumuşacık olacak şekilde dikkatli un ekleyerek hamurumuzu yoğuruyoruz.Hamurumuzun kabarmasını bekliyoruz.Kabaran hamuru iki bezeye ayırıyoruz.İlk bezeyi açıp içine sıvıyağ sürüp katmer şeklinde katlıyoruz.Diğer bezeyede aynı işlemi tekrarlıyoruz.İlk katadığımız bezeyi alıp tepsimizin büyüklüğünde merdaneyle açıyoruz.Yağlanmış tepsiye yerleştiriyoruz.İçi için:6-7 kök ıspanak,1 pırasa,birkaç dal dereotu,peynir ve tuz.Tepsiye yerleştirdiğimiz hamurumuzun üzerine içimizi yayıp diğer katlı bezeyi açıyoruz.Açtığımız ikinci bezeyide ıspanaklı harcımızın üzerine seriyoruz.Dilimleyip tepsi mayası için bir yarım saat bekliyoruz.Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpiyoruz.Sonra fırında pişiriyoruz.AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...