13 Kasım 2014 Perşembe

AÇMA

Çay saatlerinin vazgeçilmez lezzeti hamurişidir,sevmeyende yoktur,en azından bizim evde her daim istenilir,neredeyse gün aşırı hamurişi veya herhangi bir tatlı mutlaka çocukların isteği üzerine yapılır.
Açmayıda severiz,yumuşacık oluşuna çocuklar bayılır.tarif buradan...

Malzemeler:

1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket yaşmaya
4 yemek kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
üzeri için yumurta sarısı+susam+çörekotu


Hamur için ilk önce maya süt ve şeker bir kabın içinde kabarması için bekletilir.kabarıp köpüren mayalı karışıma su,tuz ve yağda eklenerek karıştırılır.Azar azar un ilavesiyle kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayan bir hamur yoğurulur.Üzeri örtülerek mayalanması için 1 saat kadar bekletilir.
Kabaran hamurdan bezeler koparılıp açma şekli verilip yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirilir.Üzerine yumurta sarısı sürülür,susam ve çörekotu serpilir,tepsi mayası için bekletilir,kabaran açmalar 180-190 derecede pişirilir.

2 yorum:

  1. Canım ellerine sağlık ayrıca siten çok güzel olmuş Güle güle kullan

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...