25 Eylül 2013 Çarşamba

FALAFEL(NOHUT KÖFTESİ)



Hep duyduğum,bloglarda çok gördüğüm,yapmak istediğim,fakat bir türlü yapamadığım bir tarifti falafel.Denedim,tarif yemek bir aşk a ait.Ben değişik lezzetleri sevdiğim için çok beğendim fakat çocukların damak tadına uymadı.Tarifini isteyenler deneyebilirler,en azından benim gibi merakları gider diye düşünüyorum.
Malzemeler:
2 su bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı nohutun haşlama suyu
1 büyük kuru soğan
1 yumurta
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı kişniş
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
1 çimdik tarçın
biraz ince kıyım maydanoz
kıvamını tutturmak için 3 yemek kaşığı un
kızartmak için sıvıyağ
 Tüm malzemeler rondoda karıştırılıp,başka bir kaba alınarak elde şekil verilip kızgın yağda kızartılır.(ben şeklini uzun yaptım)Yeşillik,salata veya sosla servis edilir.
AFİYET OLSUN...

8 yorum:

  1. falafel degince atladim hemen tarife .bilirim tadini kizimda cok sever dönem dönem yapilir bizde de
    eline saglik
    muhabbetle

    YanıtlaSil
  2. Bu ecnebiler bizim icli kofteyi kopyalamaya calismis olabilirler :)

    YanıtlaSil
  3. Fatmacım,bende uzun zamandır felafel'i denemek istiyorum,ama yaparsam bizim evdeki beğeni durumunun da sizden farklı olacağını sanmıyorum :(neyse sağlık olsun,nasip olursa,kendime az miktar yapar yerim :)
    nar gibi de kızarmışlar,ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Haticem,sağolasın,kendine göre yap canım,onlarda tatsın,beğenirlerse daha sonra fazlaca yaparsın.Benimkilerin damak tadına uymadı:( belki seninkiler yer.

    YanıtlaSil
  5. sevgim,içli köftenin yeri bende farklıdır,tek geçerim,senin istediğin içli köfteyse canın sağolsun,ayırdım,senin için dondurucuya içli köfte, merak etme sen:)

    YanıtlaSil
  6. Allah ne verdiyse sağol canım,benden başka yiyen olsa çok mutlu olurdum,bazı şeyleri sadece kendimize yapıcaz artık:)

    YanıtlaSil
  7. canım ellerine sağlık...sayfanı bugun kesfettım..güzel lezzetlerının bundan sonra takıpcısıyım sayfama eklıyorum senı..bende beklerım sayfama...bu meşhur arap ulkelerınde yapılan koftedır...6 yıl once yasadıgım mısırda yemıstım...nefısdı...sevgılerımı bırakıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim canım,hoşgeldin,sayfana tabiki gelirim,ama falafali çocuklara yedirebilseydim daha mutlu olurdum:(sevgilerini aldım canım....

      Sil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...