24 Haziran 2013 Pazartesi

PATATES OTURTMA(FIRINDA)

     Kaç gündür bloğuma uğramıyorum,açıkçası pek keyfim olmadığı için uğramakta istemedim.Benim rahatsızlıklarım,ardından anneannemin hastalanıp hastaneye yatması,bu arada akrabaların sünnet düğünleri,arkadaşların düğünleri falan derken vakit geçti ve artık ayağada kalkmışken bloğa tarif eklemenin vakti gelmiştir diyerek tarifimi yayınlamak istedim.
Fırın yemeklerinin lezzetini daha çok sevdiğim için bu defa tencere yerine fırında yapmak istedim.
Malzemeler:
4 büyük boy patates
3 domates
2 yeşil biber
1 büyük kuru soğan
2 diş sarmısak
tuz,karabiber,birkaç dal maydanoz
sıvıyağ
     Önce tüm sebzeler yıkanır,patateslerin kabukları soyulur ve patatesler yuvarlak şekilde doğranır.Bir kızartma tenceresi veya tavaya sıvıyağ koyulur ve yağ ısınınca patatesler hafif kızartılır ve borcama alınır.Ardından daha küçük bir tavada yemeklik veya istenilen şekilde doğranan soğanlar ince kesilmiş sarmısaklarla birlikte az sıvıyağda sotelenir.
     Yeşil biberlerde soğana eklenir ve biraz çevrilir,doğranmış domateslerde ilave edilir,domatesler suyunu salıp biraz koyulaşınca tuz ve karabiber eklenir.(Domates sulu değilse bir miktar su ilave edilebilir)Pişen sos borcamdaki patateslerin üzerine yayılır ve 170-180 derecede 15-20 dakika pişirilir.
AFİYET OLSUN...

1 yorum:

  1. çok basit ve güzel bir yemek kesinlikle deneyeceğim

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...