15 Haziran 2013 Cumartesi

HAZIR YUFKA İLE ÇITIR MANTI

     
    
 Herkese güzel bir gün diliyorum.İsmi gibi yemesi çıtır çıtır,yapımı pratik bir mantı.Bu arada yarında üniversite sınavına girecek çocuklarımıza Allah ım zihin açıklığı versin,bir yıl boyunca verdikleri çabalar karşılığında tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum.
Tarif tanerinesi ne ait.Aynı içeriği aktarıyorum.
Malzemeler:
3 adet yufka
250 gr kıyma
1 adet kuru soğan(ben rendelenmiş kullandım)
toz biber,karabiber,tuz
bir kase su+5 yemek kaşığı sıvıyağ karışımı
Servis için:
Bir kase sarmısaklı yoğurt
    Bir bütün yufka ortadan ikiye kesilerek üzerine sıvıyağlı su karışımı fırçayla sürülür.Kıyma,soğan,tuz ve baharatlarla karıştırılır.Yufkanın düz kısmına kıymalı harc boydan boya ince şerit halinde yayılır.Yufka ince rulo şeklinde sarılır,minik minik kesilerek 150 derecede fırında kızarana dek pişirilir.
Sarmısaklı yoğurtla servis edilir.
AFİYET OLSUN...


3 yorum:

  1. Quality goods here on blogger.com, dude. I actually like what
    you have acquired here, definitely like what you're thinking and the way through which you profess it. You've taken the effort to make it all at
    once entertaining and intelligent. I can not wait to
    know much more from you. This is really a remarkable
    web site.

    my homepage; virginia drug rehabilitation

    YanıtlaSil
  2. mantıları sarıp o halde dondurucuya atsak olurmu?çdaha sonra misafir gelince pişirsek donmuş haldemi fırına atmalıyız yoksa erimiş haldemi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım,tamamen sana kalmış,senin için nasıl kolaysa o şekilde yap,ister sar fırında pişir ardından soğuyunca dondurucuya at,ister sardıktan sonra dondurucuya at daha sonra istediğin zaman dondurucudan çıkarıp pişirirsin.

      Sil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Sevgiler...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...