Herkese güzel bir gün diliyorum.İsmi gibi yemesi çıtır çıtır,yapımı pratik bir mantı.Bu arada yarında üniversite sınavına girecek çocuklarımıza Allah ım zihin açıklığı versin,bir yıl boyunca verdikleri çabalar karşılığında tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum.
Tarif tanerinesi ne ait.Aynı içeriği aktarıyorum.
Malzemeler:
3 adet yufka
250 gr kıyma
1 adet kuru soğan(ben rendelenmiş kullandım)
toz biber,karabiber,tuz
bir kase su+5 yemek kaşığı sıvıyağ karışımı
Servis için:
Bir kase sarmısaklı yoğurt
Bir bütün yufka ortadan ikiye kesilerek üzerine sıvıyağlı su karışımı fırçayla sürülür.Kıyma,soğan,tuz ve baharatlarla karıştırılır.Yufkanın düz kısmına kıymalı harc boydan boya ince şerit halinde yayılır.Yufka ince rulo şeklinde sarılır,minik minik kesilerek 150 derecede fırında kızarana dek pişirilir.
Sarmısaklı yoğurtla servis edilir.
AFİYET OLSUN...
Quality goods here on blogger.com, dude. I actually like what
YanıtlaSilyou have acquired here, definitely like what you're thinking and the way through which you profess it. You've taken the effort to make it all at
once entertaining and intelligent. I can not wait to
know much more from you. This is really a remarkable
web site.
my homepage; virginia drug rehabilitation
mantıları sarıp o halde dondurucuya atsak olurmu?çdaha sonra misafir gelince pişirsek donmuş haldemi fırına atmalıyız yoksa erimiş haldemi?
YanıtlaSilcanım,tamamen sana kalmış,senin için nasıl kolaysa o şekilde yap,ister sar fırında pişir ardından soğuyunca dondurucuya at,ister sardıktan sonra dondurucuya at daha sonra istediğin zaman dondurucudan çıkarıp pişirirsin.
Sil