14 Haziran 2013 Cuma

SUSAMLI POĞAÇA

        
 Herkese güzel bir gün diliyorum,hayırlı cumalar...Yumuşacık,pastane poğaçası tadında bir poğaça.
Malzemeler:
2 yumurta beyazı(sarıları üstüne sürmek için ayrılır)
1 tatlı kaşığı tuz(silme)
1 yemek kaşığı şeker
1 yaş maya
250 gr tereyağ(oda sıcaklığında)
1/2 su bardağı ılık süt
1 çay kaşığı mahlep
5 su bardağı un
İçi için:
göz kararı beyaz peynir(farklı peynirlerde kulanılabilir veya sucuklu,papatesli,kıymalı yapılabilir)
maydanoz
Üzerini bulamak için bol susam
Maya ılık sütün içinde ezilir ve şekerde eklenerek biraz kabarması için beklenir.Yumurta beyazı,tuz,mahlep,tereyağ geniş bir kaba alınır.Kabaran mayalı süt karışımıda eklenir.Azar azar un ilavesiyle hamurun kıvamı tutana dek yoğurulur.(yumuşak bir hamur olacak)Yoğurulan hamurun üzeri örtülerek kabarması için bir saat bekletilir.
Kabaran hamur ceviz büyüklüğünde bezelere ayrılır,her beze elle uzun şekilde açılır(küçük bir dikdörtgen şeklinde),içine peynirli maydanoz karışımı koyulur ve her tarafı kapatılır.
Üst tarafı önce yumurta sarısına ardından bol susama batırılır ve susamların üzerinden keskin bir bıçakla çizik atılır.Poğaçalar tepsi mayası için bekletilir.Kabaran poğaçalar fırında 170-180 derecede pişirilir.
AFİYET OLSUN...


2 yorum:

  1. nefis görünüyor ellerine sağlık çayımın yanına alıyorum bir tane
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Canım teşekkür ederim,afiyet bal şeker olsun...

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...