14 Aralık 2011 Çarşamba

EV YAPIMI MİLFÖY BÖREĞİ

Herkesin elinin ayarı,yemek yapışı malzemeler aynı olsada farklıdır.Tabi bunun sonucunda ortaya birbirine yakın olsada hep farklı lezzetler ortaya çıkıyor.Bazen en iyi yaptığımız yemek bile farklı tat alabilir.Bugünkü tarifimde bunlardan biri benim yıllarca yaptığım milföy hamurunun tarifi farklı olsada ben hep görüntüsüyle kat kat,ağızda dağılan,lezzetiyle beni hiç şaşırtmayan bu böreği yapardım.Bu tarif blog açmaya karar verdiğimden beri takip ettiğim Birsence ye ait.Çook güzel oldu afiyetle yedik.Fırsat buldukça diğer tariflerinide denemek istiyorum.Gelelim böreğimizin malzemelerine:Hamur malzemeleri:1 şişe maden suyu,1 çay bardağı sıvıyağ,2 yumurta sarısı,1 limon suyu,tuz,aldığı kadar un.İçi için 1 oda sıcaklığında margarin.Hamurumuzu yoğurup 2 bezeye ayırıyoruz.Margarini ise 6 eşit parçaya bölüyoruz.Bezemizin birini açıp içine oda sıcaklığında olan margarinimizi sürüyoruz ve bohça şeklinde katlıyoruz.Bir saat dolapta bekletiyoruz 2.turda hamurumuzu açıp yine içine margarin sürüp tekrar bohça şeklinde katlıyoruz.Yine dolaba koyup bir saat bekletiyoruz 3.turda hamurumuzu açıp yine margarin sürüp son defa dolapta bir saat bekletiyoruz.Yani hamurumuzu 3 defa açıp herdefasında içine margarin sürüp 1 saat dolapta bekletiyoruz.Diğer bezeyede aynı işlemleri yapıyoruz.3 tur sonunda bohça şeklindeki hamurumuzu merdaneyle açıp isteğimiz şekilde kesiyoruz,içine ben peynirli harç kullandım farklı malzemelerlede yapılabilir.Üzerine fazla bastırmadan kapatıyoruz.Üstüne yumurta sarısı sürüp fırında pişiriyoruz.AFİYET OLSUN...

1 yorum:

  1. nefis bir börek olmuş canım.ellerine sağlık.öpüyorum.sevgilerimle.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...