6 Aralık 2014 Cumartesi

DEREOTLU PATATESLİ ÇÖREK


Eskiden bilmezdim yalnızlığı.
Bir ağaç nasıl yalnız değilse ormanında
Bir çiçek kendi dalında
Eskiden bilmezdim yalnızlığı
Yalnızlığın içinde
Şimdi yalnız,yalnız mıyım
Kopuk muyum dalımdan
Uzağında mı kaldım ormanın.
(Y.Güney)

Çay saatleri için yumuşacık bir çörek tarifim var.Her ne kadar çocuklar genelde çöreğe nazaran poğaçayı daha çok sevselerde buna da hayır demiyorlar.

malzemelerimiz:

125 gr oda sıcaklığında margarin
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvıyağ
2 yumurta(1 tanesinin sarısı üzerine sürmek için ayrılacak)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karbonat
2 adet haşlanıp minik minik doğranmış patates
biraz dereotu
1 su bardağı minik minik doğranmış beyaz peynir
aldığı kadar un
Margarin,yoğurt,sıvıyağ,yumurta,karbonat,tuz derin bir kaba alınır,azar azar un ilavesiyle ele yapışmayan yumuşak bir hamur olana dek yoğurulur.İçine patates ve peynirde eklenir yoğurularak karışması sağlanır,biraz daha un eklenir kıvam aldığında mandalin büyüklüğünde bezeler koparılıp yuvarlanır,yağlanmış tepsiye dizilir.Üzerine yumurta sarısı sürülüp çörekotu serpilir, 160-170 derecede kızarana dek pişirilir.
Afiyet olsun,sevgiler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...