17 Temmuz 2013 Çarşamba

LİMONLU CHEESECAKE

     Herkese hayırlı ramazanlar diliyorum,bloğa tarif eklemeyeli tam onbeş gün olmuş.Bu onbeş günde kısa bir tatille Anamur,Antalya seyahati yapıldı,eski dostlarla buluşmalar yaşandı,deniz kum güneşle çocuklar eğlendi ve ardından küçük bir kazayla Kerem in çenesinde iki dikişle birlikte geri döndüm.Yarın dikişler alınacak,Allah daha büyük kazalardan korusun.
     Bugünkü tarifim yine önceden yapılıp eklenmeyen tariflerden,Kerem in en sevdiği lezzet limonlu cheesecake:
Tarif pastacı kız a ait.Tarif i aynen aktarıyorum.Denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum:)
  Malzemeler:
Tabanı için:
2 paket burçak bisküvi
80 gr tereyağı

Kreması için:
1 paket labne peyniri(200 gr)
1 su bardağı yoğurt
2 yumurta
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
1 vanilya
1 limon kabuğu rendesi

Limon sosu için:
40 gr tereyağ
1 yumurta(çırpılarak eklenir)
1 çay bardağı şeker
1/4 çay bardağı limon suyu
biraz limon kabuğu rendesi

  Bisküviler mutfak robotunda un haline getirilir,80 gr tereyağ eritilerek bisküvilerle karıştırılır ve yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba taban malzemesi kaşık yardımıyla bastılarak yayılır.Bozdolabında yarım saat dinlendirilir.
  Krema yapımı için labne peyniri ve yoğurt çırpılır.Şeker ilave eklenerek pürüzsüz bir kıvam elde edene dek çırpmaya devam edilir,yumurtalar teker teker eklenip çırpılır ve çırpma hızı yavaşlatılır.Un,vanilya ve limon kabuğuda eklenip çırpılır.
  Buzdolabında bekletilen cheesecake tabanının üzerine krema dökülüp,önceden ısıtılmış fırında 180 derecede yaklaşık yarım saat pişirilir.Fırının kapağı yarım açılarak cheesecake oda sıcaklığına gelene kadar fırında bekletilir.Oda sıcaklığına gelen chesecake buzdolabına soğuması için kaldırılır.
  Cheesecake in sosu için tüm malzemeleri bir kaba alınır ve  benmari usulü pişirilir.Sos soğumaya bırakılır.Servis anında cheesecake in üzerine sos gezdirilerek servis edilir.
   Cheesecake in bir gece dolapta bekletilmesi uygun olur fakat bu bizim evde pek olmaz,dolapta cheesecake olacak ve bizimkiler bekleyecek,nerde o günler...
   Not:Cheesecake kalıbının tabanına yağlı kağıt serilir ve iç yan kısımları tereyağ veya margarinle yağlanır.Kalıbın dışı ise cheesecake in pişerken yanmaması için alümiyum folyo ile kaplanır.Ayrıca cheesecake fırında pişerken fırının alt rafınada içi su dolu bir kase koyulursa cheesecake in çatlamasıda önlenmiş olur.
AFİYET OLSUN...

 
    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...