13 Nisan 2012 Cuma

SUSAMLI-PEYNİRLİ PİŞİ

    Bu aralar hiç keyfim yok,gerçi uzun zamandır yok ama artık çok bunaldım,sebebini anlatayım belki fikirleriniz olur.Kış girmeden Kerem(3 yaşında) dilbağı ameliyatı oldu,ilk birkaç gün korkuyla acıyor diye nazlandı ve yemek yemek istemedi,ameliyat öncesi herşeyi yiyen bir çocuktu.Ama günler geçtikçe bu bir alışkanlığa dönüştü ve neredeyse hiçbirşey yemez hale geldi.Dr küçük yaştaki çocuklarda ameliyat sonrası en sık rastlanan sorun olduğunu belirtti,kendi acıkana yemek yemeyi isteyene dek bizim zorlamamamız gerektiğini söyledi.Yemek hazırlandı,sofraya gelmedimi bir dahaki sofraya dek arada  hiçbirşey vermememizi önerdi,taki yemek yiyenen dek.Ama gel görki ne arada birşey istiyor nede sofrada birşey yiyor,kahvaltıda yarımdilim tereyağlı ekmek yiyor veya yemiyor öğle zaten yok akşamsa sadece yoğurt istiyor,gece süt içmeden yatmaz arada yaptığım hamurişleri pasta börekleri ise yer,biz artık ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız,yesin diye gözünün içine bakıyoruz.Bir kere olsun açım demiyor ama ne yaparsam yapayım yemiyor,yedikleri sadece köfte çeşitleri,yoğurt,çikolatalı ekmek(bunlarda yok denecek kadar az) ve gece süt, meyvede yemiyor.Kuru ekmek dahi yemiyor,dr zorlamayın diyor ama artık yorulduk.
   Kardeşi herşeyi yer,o yerken kardeşine açlıktan bir bakışı varki sanki biz hiçbirşey vermiyoruz veya o yiyeceği ilk defa görüyormuşcasına bakıyor.Belki kıskanır yer diyoruz ıııh yine yemiyor,yine yemiyor.   
   Bu pişiyide kendisi istedi diye yaptım yedi ama onu doyuracak kadar değil.
   Malzemelerimiz:
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı oda sıcaklığında yoğurt
1 yemek kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta
aldığı kadar un
2 yemek kaşığı tepeleme susam
peynir
maydanoz

     Süt,yoğurt,yumurta,şeker,maya,susam ve tuzu karıştırıyoruz.Göz kararı unumuzu hamur yumuşacık ve ele yapışmayacak şekilde olana dek ilave ediyoruz.Üzerini örtüp kabarmasını bekliyoruz.
Kabaran hamuru bezelere ayırıyoruz,bezeleri  pasta tabağı büyüklüğünde açıp içine peynirli maydanoz karışımından koyuyoruz,kenarlarını çatalla bastırıp  bol sıvıyağda arkalı önlü kızartıyoruz.AFİYET OLSUN...

4 yorum:

  1. İzmir'in Seferihisar tarafında pişiyi tam buğday unu ile yaparlar ve hamuruna da sıra otu koyarlar çok lezzetli olurdu,
    oğlunun rahatsızlığı ameliyattan değil de psikolojik ise yardım almanızda faydalı olabilir,
    birde ameliyattan sonra ilk yemeye başladığında ameliyat yerinde acı veya ağrı hissettiyse tekrar aynı şeyleri hissetme korkusuyla yemiyor olabilir diye düşündüm,

    Allah kolaylık versin,inşaAllah tez zamanda düzelir,
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. Babaannemde peynirsiz ve susamlı yapardı adınada külür derdi,gerçi hala öyle diyen çokta köyümüzde,biz pişi diye alışmışız işte,oğluma gelince,ameliyattan sonra böyle oldu tekrar dr a gidicez böyle olmuyor canım,ne yiyecek ne yapsam diye alternatifler düşünürken yoruluyorum artık,inşallah düzelir,sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Benim bahsettiğimde külür'dü :)adını yazmayı unuttum,
    İzmir'li olduğun nasıl da belli :)
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Pişi külür olduğu gibi mesela bizde simitin adı gevrektir,çerez çiğdemdir,ahhh ahhh şöyle sokak aralarında olan gevrek fırınları vardır yada el arabasıyla geçen gevrekçiler onlarda boyozda olur,çoook severim öyle ayak üstü yemeyi,öyleki o lezzetleri en iyi restoranttaki yemeklere tercih ederim doğrusu,sevgiler canım...

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...