28 Ağustos 2015 Cuma

ŞEKERPARE

Hem şerbetli hem hafif bir tatlı istiyorsanız bu tatlı tam size göre,
Malzemeler:
1 adet oda sıcaklığında margarin
1 yumurta(akı hamurun içine sarısı üzerine sürmek için ayrılacak)
2 çay bardağı pudra şekeri
1 kabartma tozu
1 vanilya
aldığı kadar un

şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
birkaç damla limon suyu

İlk önce şerbet için şeker ve su bir tencereye alınır,beş dakika kaynatılıp içine limon suyu damlatılır,birkaç taşım daha kaynatılıp ocaktan alınır.
Hamuru için tüm malzemeler derince bir kaba alınır aza azar un eklenerek yumuşak bir hamur olana dek yoğurulur.Küçük bezeler koparılıp şekil verilir ve yassılaştırılıp yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak sıralanır.Üzerine yumurta sarısı sürülüp çatalla çizik atılır.Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede kızarana dek pişirilir.Oda sıcaklığına gelen tatlıya şerbet dökülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...