11 Haziran 2015 Perşembe

MUHALLEBİLİ KADAYIF


Çıtır kadayıflı muhallebi 

400 gr kadayıf
1 çay bardağı sıvıyağ
6 yemek kaşığı şeker
1,5 su bardağı ceviz

Kreması için 

1 lt süt
2 kahve fincanı şeker
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 vanilya 
1 yumurta sarısı
1 paket sıvı krema

İlk önce kadayıf birkaç saat dondurucuda bekletilir,daha sonra dondurucudan alınır ve minik minik parçalara ayrılır.
Bir tavaya sıvıyağ şeker ve kadayıflar koyulur,kadayıflar renk değiştirene dek kavrulur.
Soğuyunca içine ceviz eklenir.
Bir kapta yumurta sarısı çırpılır ve sütle birlikte tencereye alınır,ayrı bir kapta şeker,vanilya,nişasta,un karıştırılarak süte eklenerek muhallebi kıvamına gelene dek pişirilir.Ocaktan alınır ve içine sıvı krema eklenerek çırpılır.
Kuplara bir miktar kadayıf koyulur üzerine krema dökülür kremanın üzerinede bir kat daha kadayıf eklenir.Buzdolabına soğuması için kaldırılır,soğuk servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...