5 Ekim 2013 Cumartesi

ZEYTİNYAĞLI,FESLEĞENLİ PATLICAN



Herkese hayırlı hafta sonları diliyorum,bu aralar bloğumu fazlasıyla ihmal ettim farkındayım ama olmadı,olamadı işte:(Hayatta bazen aksilikler ard arda geliyor,bunlar hastalık,üzüntü veya başka bir şey olabiliyor.Ama önemli olan şükür etmek değilmi?
 Sıcak yaz günlerinde yaptığım ama hala eklenmeyi bekleyen tarifimle karşınızdayım.Anamur da otururken fesleğenli patlıcanı çok yapardım.İnsan yaşadığı yerdeki yemek kültürüne beğendiyse sadık kalıyor.Ben fesleğenin aromasını sevdiğim için yazın sık sık bu şekilde yapıyorum,eğer fesleğeni sizde seviyorsanız bu şekilde denemenizi tavsiye ederim.
 Malzemeler:
4 orta boy patlıcan
2 diş sarımsak
1 büyük boy kuru soğan
3-4 adet yemeklik sulu iri domates
2-3 adet fesleğenlerin uç dallarından
zeytinyağı,tuz
 Soğanlar ve domatesler yemeklik doğranır,patlıcanlar alacalı soyulup istenilen şekilde doğranır.
 Tencereye zeytinyağıyla birlikte soğanlar koyulur ve pembeleşene dek kavrulur,ardından ince doğranmış sarımsak ve domateslerde ilave edilir,birlikte biraz çevrilir.Domatesler suyunu salınca patlıcanlar ,tuz ve fesleğenlerde eklenerek altı kısık şekilde ağır ateşte pişirilir.Ben domateslerin suyu yeterli geldiği için ayrıca su koymadım.
 AFİYET OLSUN...

2 yorum:

  1. Fatmacım nefis bir yemek bu,tabii görüntüsüne bakarak söylüyorum çünkü hiç tatmadım,belki bir gün fesleğen bulursam denerim,
    ellerin dert görmesin,sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canımsın,her zaman olumlu ve mütevazisin,yakın olsak bana gel derim,bizim bahçede fesleğen çok,annem sağolsun,yazın saksılarda yetiştiriyor.Sevgiyle kal,Allah a emanet olasın...

      Sil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...