11 Ekim 2013 Cuma

YUMURTALI TAZE FASÜLYE KAVURMASI


  Herkese hayırlı ve mutlu bir hafta sonu diliyorum....Herkesin bildiğini ve yaptığını tahmin ettiğim bir tarifim var bugün.Aslında önceden yaptım ama eklemek şimdi nasip oldu:(Geç olsun ama güç olmasın öyle değilmi:)Yumurtalı taze fasülye kavurması.

 Malzemeler:

yarım kilo taze fasülye
2 adet büyük boy yumurta
1 büyük boy kuru soğan
tuz,karabiber,kırmızı biber
zeytinyağı

 Taze fasülyeler yıkanır,varsa kılçıkları temizlenir ve istenilen boyutta kırılır.Bir tencerede kaynayan suyun içine atılır ve diriliğini kaybedecek ama çokda erimeyecek şekilde biraz haşlanır.
 Bir tavaya soğanlar yemeklik doğranır ve zeytinyağı ilavesiyle pembeleştirilir.Fasülyeler ilave edilir biraz daha kavrulur ardından yumurtalar tuz ve baharatlar eklenir.Yumurtalar pişince ocaktan indirilir.
 AFİYET OLSUN...

2 yorum:

  1. Fatmacım çok sevdiğim bir yaz lezzetidir yumurtalı fasulye kavurması,ellerine sağlık,
    sevdiklerinle geçireceğin hayırlı huzurlu,sağlıklı bayramlar diliyorum,sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım benim,sağolasın,senin ve aileninde bayramı mübarek olsun,izmir den öpüyorum seni...

      Sil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...