16 Haziran 2013 Pazar

ZEYTİNLİ,PATATESLİ TUZLU KEK

        
 Herkese hayırlı geceler...Tuzlu kekleri oldum olası çok sevmişimdir.Zeytin,patates,peynir ve baharatların muhteşem karışımı,evdeki farklı otlar ve peynirlerlede yapılabilir.
Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
2 orta boy küp küp doğranmış patates(çiğ)
1 küçük kase peynir
1,5 küçük kase çekirdekleri çıkartılmış siyah zeytin(doğranmış)
göz kararı dereotu,maydanoz(ince kıyılmış)
kırmızı biber,karabiber,kimyon
1 tatlı kaşığı tuz(zeytin tuzluysa tuz miktarı azaltılabilir)
1 kabartma tozu
2 su bardağı un
Üzerine :
susam,çörekotu
           Önce yumurta ve sıvı malzemeler çırpılır,ardından patates,zeytin,maydanoz,dereotu ve peynir eklenip mikserin düşük ayarında karıştırmaya devam edilir.En son tuz,baharat,kabartma tozu ve unda eklenir kısa bir süre daha çırpılıp yağlanmış kek kalıbına kek harcı dökülür,üzeri kaşıkla düzeltilir.Üzerine susam çörek otu serpilip önceden ısıtılımış 170 derecede pişirilir.(Pişip pişmediği kürdanla kontrol edilir.)
AFİYET OLSUN...

2 yorum:

  1. harika...görüntüye bakınca karnı acıkıyo insanın.ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık çok güzel olmuş patatesli kei bende zeytinli deneyeyim güzel olur bencede

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...