9 Haziran 2013 Pazar

HAVUÇLU TOPLAR(YALANCI CEZERYE)


Bu tarifi bilmeyen,yapmayan yoktur herhalde,bizde o kadar çok seviliyorki,yapar yapmaz Ezel dört beş tanesini hemen oracıkta mideye indiriyor.Bugün yap yarın yok,o derece:)
Havuçlar bitmeden yapayım seneye Allah kerim dedim...
Malzemeler:
1 kilo havuç
1 paket petibör bisküvi
1 kaşık tereyağ veya margarin(erimiş)
1 su bardağı şeker
1 su bardağı ceviz(iri kıyılmış)
1 çay kaşığı tepeleme tarçın
havuç toplarını bulamak için bol hindistan cevizi
Havuçlar rendelenir ve 1 su bardağı şeker ilavesiyle suyunu çekene dek pişirilir.
Bisküviler mutfak robotunda çekilir.
Pişen şekerli havuç derin bir kaba alınarak,bisküvi,ceviz,tarçın ve yağ ilave edilerek karıştılır.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak bol hindistan cevizine bulanır.
AFİYET OLSUN...


1 yorum:

  1. masAllah
    görüntü muhtesem denemeyi istiyordum vesile olandan Allah razi olsun
    muhabbetle

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...