3 Nisan 2014 Perşembe

MANTARLI ET SOTE

 Herkese hayırlı akşamlar.Bloğumu fazla ihmal ettim bu aralar,çünkü cenazemiz vardı,çok sevdiğimiz dayımızı kaybettik,üzüntü hastalıklar falan derken tarif yazmaya ne hevesim vardı nede keyfim yerindeydi.
Geride kalanlarla hayat devam ediyor,annem hep acıyan yer başka acıkan yer başka derdi.Sağlımızın ve ağzımızın tadının hiç bozulmamasını diliyorum.

Malzemeler:

15 adet iri boy kültür mantarı
750 gr kuşbaşı et
3-4 diş sarımsak
1 büyük bor kuru soğan
Kırmızı ve yeşil biber
sıvıyağ ve tuz

Et tencerede suyunu salıp çekene dek ağır ağır pişirilir.
Ete biraz sıvıyağ ilave edilir,ince ince doğranan sarımsak jülyen doğranan soğan ve biberlerde eklenip biraz kavrulur.
Dörde bölünen mantarlarda ilave edilir,mantarlar suyunu salıp çekmeye başlayınca tuzuda eklenerek birkaç dakika daha pişirilir.





2 yorum:

  1. Ellerine saglik fatma hanim cok guzel gorunuyor.yapilacaklar listesine alindi.sevgiyle kalin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım benim sağolasın,özlettin kendini ...

      Sil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...