9 Nisan 2014 Çarşamba

PORTAKAL AROMALI LABNELİ PASTA

 Fazla vakit almayan,tadı hafif,aromasıyla lezzetli bir tarifle karşınızdayım.Gönül isterki hergün tarif yayınlıyayım ama ufak tefek aksiliklerde olsa mecburen mecburiyetten birkaç gün araya razı oluyorum.Evde hazır pandispanya vardı,portakal mevsimide geçmeden böyle kolay bir pasta yapıp ikisini aradan çıkarmak istedim.Limon aromalı lezzetlere hasta olan ev halkı bile çok beğendi.

 Malzemeler:

bir adet pastataban
keki ıslatmak için 1-1,5 bardak kadar portakal suyu

krema için:

2,5 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
3 çorba kaşığı tepeleme un
6-7 çorba kaşığı şeker
1 vanilya
1 portakal kabuğu rendesi
1 paket(200 gr)labne peyniri

 Krema için süt,çırpılmış yumurta sarısı,un,vanilya ve şeker bir tencereye alınır ve topaklanmaması için sürekli karıştırılarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirilir.
Pişen kremaya labne ile birlikte portakal kabuğuda eklenir ve bir kaç dakika daha pişirilerek ocaktan alınır.
Pastatabanın ilk katı portakal suyu ile ıslatılır,üzerine kremanın yarısı sürülür,ikinci kat kekte kremanın üzerine koyulur ve kalan portakal suyu ile ıslatılır.Kremanın artan kısmı ıslatılmış kekin üzerine sıvanır.Üzerine hindistan cevizi serpilir.


2 yorum:

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...