Ne zamandır denemek istediğim bir tarif,memnun kaldın mı derseniz eh işte derim,çünkü bence patlıcana et ve kıyma daha çok yakışıyor,kötümüydü,tabiki değildi yenilebilir lezzetteydi ama bir daha tavuklu yapmam herhalde.Denemek isteyenler olabilir diye işte tarifimiz.
Malzemeler:
- 3 uzun patlıcan
- kuşbaşı doğranmış tavuk eti
- 1 büyük boy kuru soğan
- 2 diş sarmısak
- tuz
- karabiber
- 1 tatlı kaşığı salça
- zeytinyağı
- 2 domates
Patlıcanlar pijama deseni soyulur,uzunlamasına dilimlenerek kesilir,sıvıyağda arkalı önlü kızartılır ve yağlı olmasın diye kağıt havlu serilmiş tabağa alınır.Ayrı bir tavaya soğanlar yemeklik doğranarak biraz sıvıyağda sotelenir,doğranan sarmısaklarda eklenir,Kuşbaşı doğranan tavuk etleri,tuz ve karabiberde eklenerek pişirilir.Kızartılan patlıcanlar +(birini yanlamasına diğerinide onun üzerine uzunlamasına) şekilde olacak şekilde üst üste koyulur,soğanlı tavuk etlerini patlıcanların tam ortasına koyup patlıcanlar bohça kapatır gibi kapatılır.Ters çevrilip fırın tepsisine alınır,üzerlerine yuvarlak kesilmiş domatesler yerleştirilir.Sos için salça,tuz,çok az sıvıyağ ve suyla sulandırılır patlıcanların aralarına koyulur,fırında 1/2 saat pişirilir.AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız için teşekkür ederim.Sevgiler...