17 Mart 2012 Cumartesi

ISPANAKLI PUF BÖREĞİ


Bu aralar eşimle bir kilo derdine düştükki sormayın gitsin,benim ekmekle aram pek olmasada o ekmeksiz yapamaz ve oturunca bir ekmeği kendisi bitiriyor.(gerçi burda ekmekler neredeyse sandviç ekmeği kadar)Yemesem tansiyonum düşüyor yesem çıkıyor,eşimse pantalon ve gömleklerin sıkmaya başladığından rahatsız,duyuyorumki herkeste bir dukan diyeti almış gidiyor,iş boğazda bitmiyormu.Bende yapıyorum hamur işlerini tatlıları,öyle dibini bulana kadar değil tabii,az ama herşeyden yiyerek hayata devam ediyorum.Bu böreklerde geceden aklıma düştü sabah hemen hamuru hazırladım,bize ıspanaklı çocuklara ise sadece uzun uzun kesip yağda kızarttım zaten bayılıyorlar hamur işine ayıla bayıla yediler.
Malzemeler:
  • 1 yumurta
  • 2-3 yemek kaşığı sirke
  • 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 kabartma tozu
  • tuz
  • 3-3,5 su bardağı un
  • hamurun kıvamını tutturmak için su
İçi için:
  • ıspanak
  • 1 kuru soğan
  • lor
  • tuz
Ispanaklar yıkanıp ince ince doğranır,minik doğranmış kuru soğan eklenir,tuz ve lor ilave edilip karıştırılır.Hamur malzemeleri karıştırılıp hamur 15-20 dakika dinlendirilir,dinlenen hamur bezelere ayrılır,her beze pasta tabağı büyüklüğünde açılır ve içine ıspanaklı harç koyulup kapatılır,kızgın yağ olan tavada kızartılır.AFİYET OLSUN...

4 yorum:

  1. bizimde zaman zaman yeter dediğimiz oluyor....kilolarda artış olunca bi telaş sarıyor:)) ellerine sağlık...nefis bir tarif.gelde kilo alma:)

    YanıtlaSil
  2. Disal,muhabbet sofrası beğenmenize çok sevindim,değmesin yağlı boya bende sana mail attım canım,sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...